RDW export

Als toonaangevende autohandelaar begrijpt De Autogroothandel het belang van een soepel en efficiënt exportproces voor onze klanten. Daarom bieden wij uitgebreide ondersteuning en expertise op het gebied van RDW export, zodat u zonder gedoe auto's kunt exporteren naar uw gewenste bestemming.

Inloggen

Wat is RDW export?

RDW Export verwijst naar het proces van het registreren van een voertuig voor export bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Nederland. Dit is een essentiële stap voor het legaal exporteren van auto's naar het buitenland. Het RDW-exportproces omvat verschillende stappen en vereisten die nauwkeurig moeten worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de export correct wordt afgehandeld.

Hoe werkt RDW export?

Het RDW-exportproces begint met het indienen van de juiste documentatie en informatie bij de RDW. Dit omvat onder andere het aanvragen van een uitvoerverklaring, het laten keuren van het voertuig en het verkrijgen van een geldig kentekenbewijs voor export. Zodra alle vereiste stappen zijn voltooid en goedgekeurd door de RDW, wordt het voertuig geregistreerd voor export en kan het legaal worden overgebracht naar de gewenste bestemming.

Stappen voor RDW export

Onderstaand staan de stappen die nodig zijn om het exportproces te starten.

 1. Identificeer het voertuig dat u wilt exporteren.
 2. Controleer of het voertuig geschikt is voor export en voldoet aan de RDW-normen.
 3. Verzamel alle benodigde documenten, waaronder het kentekenbewijs en een geldig legitimatiebewijs.
 4. Dien een exportaanvraag in bij de RDW en betaal de vereiste kosten.
 5. Wacht op goedkeuring van de RDW voordat u het voertuig kunt exporteren.
 6. Registreer het voertuig bij de douane voor uitvoer.
 7. Verzend het voertuig naar de eindbestemming en zorg ervoor dat alle documenten correct worden afgehandeld.

Documenten vereist voor RDW export

De volgende documenten zijn van belang als het gaat om RDW export . 

 • Kentekenbewijs (deel IA, IB, of II)
 • Geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
 • Uitvoerverklaring (EX-A)
 • Exportkentekenplaten (indien nodig)
 • Eventuele andere relevante documenten (bijv. COC-document)

Tarieven en kosten voor RDW export

De kosten kunnen afhankelijk van verschillende factoren variëren. Denk hierbij aan het type voertuig, de bestemming en eventuele extra services die nodig zijn. Het is belangrijk om de actuele tarieven te controleren bij de RDW of uw exportpartner om een nauwkeurige schatting te krijgen van de totale kosten.

Waarom kiezen voor De Autogroothandel?

 1. Expertise: met jarenlange ervaring in de autohandel en export, beschikken wij over de expertise om het RDW-exportproces efficiënt en probleemloos af te handelen.
 2. Klantgerichtheid: ons team staat klaar om u persoonlijk te begeleiden bij elke stap van het RDW-exportproces, van documentatie tot aflevering.
 3. Betrouwbaarheid: wij zijn een betrouwbare partner voor garages en dealers, die zorgen voor een soepele afhandeling van de export van uw voertuigen.

De voordelen van RDW export met De Autogroothandel

 • Tijd- en kostenbesparing: wij nemen het volledige exportproces uit handen, waardoor u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.
 • Uitgebreid netwerk: dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij auto's exporteren naar diverse bestemmingen wereldwijd, met inachtneming van lokale regelgeving.
 • Compliance: wij zorgen ervoor dat alle exportprocedures voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over juridische complicaties.

Kortom, bij De Autogroothandel bent u verzekerd van een vlotte en professionele afhandeling van uw RDW-export. Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het exporteren van auto's naar elke gewenste bestemming.

Contact opnemen

Marcel Kok
Persoonlijk advies
Geïnteresseerd in de mogelijkheden?
1